На ринках Буковини дорожчає м’ясо

Не так через збільшення попиту, як з причини дефіциту худоби

Як повідомив начальник Держінспекції контролю за цінами області Віктор Лащак, протягом останньої декади на Буковині подешевшали гречка, картопля та яблука. Натомість пішли в ріст ціни на молочні продукти, яйця та м’ясо. Якщо молокопродукти, яйця та курятина подорожчали внаслідок збільшення відпускних цін виробниками, то подорожчання свинини та яловичини ( до середніх цін за кілограм, відповідно, 40,65 грн. та 40,48 грн.) має ще одну причину.

– Закупівельні ціни на яловичину й свинину також підвищилися, адже при сталому попиті пропозиція дедалі меншає, – каже В. Лащак.

peredplata