У Чернівцях відкриють міський центр екологічно-натуралістичної творчості учнівської молоді

З метою забезпечення доступу до якісної позашкільної освіти, суттєвого збільшення кількості гуртків та творчих об’єднань еколого-натуралістичного спрямування з 1 вересня 2013 року буде утворено міський центр екологічно-натуралістичної творчості учнівської молоді. Таке рішення було прийнято сьогодні, 27 червня, на черговій сесії Чернівецької міської ради.

Міський центр екологічно-натуралістичної творчості учнівської молоді Чернівецької міської ради – позашкільний навчальний заклад, який є комунальною, бюджетною установою, заснованою на власності територіальної громади м. Чернівців, що повністю утримується за рахунок коштів міського бюджету. Вона забезпечує реалізацію державної політики щодо позашкільної освіти, розвитку здібностей вихованців, створює необхідні умови для здобуття дітьми та юнацтвом знань, умінь та навичок з науково-технічної творчості.

Основним напрямом діяльності установи є еколого-натуралістичний, що передбачає оволодіння вихованцями (учнями, слухачами) знаннями про навколишнє середовище, формування екологічної культури особистості, набуття знань і досвіду розв’язання екологічних проблем. Цей навчальний заклад створить умови для надання поглиблених знань з основ природничих, аграрних та лісогосподарських наук, професійного самовизначення та самореалізації учнівської молоді, залучить вихованців до практичної природо-охоронної роботи та інших біологічних напрямів, формування знань, навичок у галузях сільського господарства: квітництво, лісівництво, садівництво, грибівництво, бджільництво тощо. Вихованці центру долучатимуться до науково-дослідної, експериментальної, конструкторської та винахідницької роботи в галузі біологічних та екологічних наук.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata