На Буковині СБУ виявила порушення в сфері земельного законодавства під час приватизації землі

Співробітники СБУ в Чернівецькій області викрили протиправну діяльність посадових осіб одного з департаментів міської ради, управління Держкомзему у м. Чернівці та приватної землевпорядної фірми при вилучені із постійного користування державного підприємства частини земельної ділянки для її передачі у приватну власність третьої особи.

Встановлено, що при виготовлені офіційних документів землевідведення працівники приватного агентства умисно, використовуючи службове становище, всупереч закону при складанні кадастрового плану та протоколу погодження зовнішніх меж земельної ділянки на місцевості внесли завідомо неправдиву інформацію. Відповідальні посадові особи міської ради та управління земельних ресурсів, на які законом покладено обов’язки контролю та погодження документації щодо приватизації землі, своїми правовими рішеннями сприяли узаконенню протиправного відчуження державної власності.

Внаслідок незаконних дій, за оцінками експертів, державному підприємству завдано збитків на суму понад 61 тис. гривень.

За матеріалами СБУ Чернівецькою транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом службової підробки та зловживання службовим становищем посадовими особами приватної землевпорядної фірми та відповідальними працівниками міської ради за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata