На Буковині вживаються заходи для недопущення пожеж під час жнив

Заступник начальника Управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Чернівецькій області Ігор Грицак сьогодні, 8 липня, на апаратній нараді розповів про заходи, які вживаються для попередження пожеж під час жнив.

Він нагадав, що під час жнивної кампанії минулого року в Україні виникло 14 пожеж на хлібних масивах, 2 із них – у Чернівецькій області. «Цьогоріч за кожним господарством закріплений інженерно-інспекторський склад органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки, який здійснюватиме постійний контроль за дотриманням та виконанням вимог пожежної безпеки, – сказав Ігор Грицак.– Протягом травня-липня проводяться перевірки протипожежного стану місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, готовність зернозбиральної техніки до проведення жнив в агроформуваннях області. За результатами цих перевірок 85-ом господарствам області запропонували виконати понад 600 протипожежних заходів. За порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 43 посадові особи, призупинено експлуатацію 9 будівель та споруд, 14 приміщень та 123 дільниці електромережі».

Відомством, за словами заступника його керівника, проведені інструктажі та роз’яснювальна робота з керівниками сільськогосподарських підприємств та їх працівниками про заходи пожежної безпеки.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata