У Чернівцях рятувальники спільно з волонтерами навчали громадян правил безпеки під час відпочинку на воді

З початку року у Чернівецькій області на воді загинула 4 людини, з яких 1 дитина. Щоб запобігти трагічним випадкам, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять цілий комплекс різноманітних заходів. Зокрема, 9 липня з метою запобігання загибелі людей на воді та проведення роз’яснювальної роботи серед громадян, рятувальники спільно з співробітниками Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста провели показові заняття із відпочивальниками в місцях з масовим перебуванням людей на річці Прут у Чернівцях.

Цього разу працівники ДСНС не лише провели роз’яснювальні бесіди з людьми та вручили пам’ятки і листівки з правилами поведінки на воді, а організували міні-курси з надання першої медичної допомоги. Для цього рятувальники та волонтери детально розповіли та продемонстрували на практиці всім бажаючим, яких виявилось чимало, що потрібно робити у випадку, коли потопаючого витягнули з води і йому потрібна допомога. Люди були приємно вражені від проведеного показового заняття. Окрім того, кожний бажаючий міг сам спробувати, наскільки він вміє правильно проводити непрямий масаж серця та штучне дихання. Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки практичним заняттям в небезпечній ситуацій людина зможе швидше зорієнтуватися та надати правильно допомогу тому хто цього буде потребувати.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватися основних правил поведінки на воді і таким чином запобігти нещасним випадкам. Бережіть ваше життя та здоров’я!

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata