Молоді працівники Буковини отримають від держави житло, роботу та адресну допомогу

Як повідомляє обласний центр зайнятості, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», який діє у нашій державі з початку нинішнього року, вперше чітко визначено термін «молодий працівник». Таким фахівцям, залученим до роботи в селах і селищах, надано можливість отримати одразу три важливі підтримки від держави – роботу, одноразову адресну матеріальну допомогу та власне житло.

3 метою залучення до трудової діяльності за відповідною спеціальністю в селах і селищах молодому працівнику, який уклав трудовий договір на строк не менш як три роки з підприємствами, установами та організаціями, що розташовані у таких населених пунктах, надається житло на термін його роботи та одноразова адресна допомога у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, що на сьогодні становить – 11470 гривень, за рахунок коштів Державного бюджету України. У випадку, коли молодий працівник пропрацює в сільському населеному пункті не менше десяти років, житло передається йому у власність.

Довідково: Молодий працівник – це громадянин України віком до 35 років, випускник професійно-технічного або вищого навчального закладу, який у шестимісячний строк після закінчення навчання працевлаштувався самостійно чи за направленням навчального закладу або територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, й продовжує працювати протягом трьох років за кваліфікацією, яку він набув під час навчання, в тому числі незалежно від першого місця роботи.

peredplata