На Буковині найбільше працюють Інтернет-провайдери та оператори мобільного зв’язку

На Буковині найбільше працюють Інтернет-провайдери та оператори мобільного зв’язкуЗа І півріччя п.р. підприємствами пошти та зв’язку надано послуг на 258,7 млн.грн., що на 0,1% менше, ніж за відповідний період минулого року. Із загального їх обсягу 72,4% було надано населенню.
Найбільше було надано послуг мобільного зв’язку – на 138,1 млн.грн., що складало 53,4% від загального обсягу послуг пошти та зв’язку. Цей вид послуг є найпопулярнішим і найдоступнішим для споживачів. Кількість абонентів мобільного зв’язку на 1 липня п.р. становила 1238,3 тис. У розрахунку на 1000 населення області приходилась більше 1365 мобільних телефонів.
Активно розвивається комп’ютерний зв’язок. Про високу інтенсивність його розвитку свідчить зростання обсягу доходів від його реалізації у І півріччі п.р. на 7,3%, у тому числі від надання доступу до мережі «Інтернет» – на 10,5%. На 1 липня п.р. кількість абонентів мережі «Інтернет» в області становила 51,5 тис. і на 13,8% перевищувала їх кількість станом на 1 липня минулого року, повідомляє обласне управління статистики.

peredplata