Практичне навчання з оподаткування для підприємців Чернівців

Нещодавно працівники інформаційно – комунікаційного відділу ДПІ у м. Чернівцях вкотре запросили представників малого бізнесу на семінар – тренінг з податкового законодавства.

Цього разу міндоходівці розповіли підприємцям про особливості ведення підприємницької діяльності при різних системах оподаткування, порядок оподаткування заробітної плати найманих працівників, застосування податкової соціальної пільги у 2013 році та подання податкової звітності в електронному вигляді.

Начальник інформаційно – комунікаційного відділу Наталія Бальон розповіла підприємцям, що податок на доходи фізичних осіб – головне джерело наповнення місцевих бюджетів, за рахунок яких фінансується освіта, медицина, культура. Цей податок відраховується із заробітної плати кожного працюючого.

Звернула особливу увагу присутніх, що використання праці найманих працівників без оформлення підпадає під статтю 172 Кримінального кодексу України, залежно від тяжкості порушення, передбачають покарання від штрафу в сумі до 50 неоподатковуваних податком мінімумом доходів громадян (850 грн.) до виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців.

Наталія Миколаївна повідомила учасників тренінгу про основні аспекти вибору організаційно-правової форми бізнесу та системи оподаткування, особливості бізнес-планування, нарахування та сплати податків, взаємостосунки бізнесу та контролюючих структур.

Податківці поінформували платників, що процедуру адміністрування щодо прийняття та оброблення звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників у серпні здійснюватиме Пенсійний фонд України. Таке рішення прийнято для створення сприятливих умов для платників єдиного внеску та уникнення соціальної напруги щодо здійснення пенсійних виплат за серпень.

Відповідно до положень пункту 3 Прикінцевих положень Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” від 4 липня 2013 №406-VII сьогодні розглядається питання щодо подовження виконання зазначених функцій Пенсійним фондом України до 31 серпня 2013 року.

З огляду на це, у серпні поточного року звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування потрібно як і раніше надсилати до Пенсійного фонду (звіт необхідно не пізніше 20 серпня).

Міндоходівці розповіли про переваги подання звітності через Інтернет, зокрема, відсутність черг та можливість надання декларацій у любий зручний час, про отримання безоплатно сертифікатів електронного ключа та спеціального програмного забезпечення і як ними користуватися. Також про отримання посилених сертифікатів відкритих ключів, які можна безкоштовно отримати в пункті акредитованого Центру сертифікації електронних ключів ІДД Міндоходів за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А, перший поверх, каб. 110, тел.: (0372) 51-43-79.

Наприкінці, платники податків поставили запитання та отримали відповіді від спеціалістів.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує усіх бажаючих записатись на наступний семінар – тренінг, який відбудеться 10 вересня з 15,00 до 16,00 в приміщенні Центру обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях (вул. Червоноармійська, 200-а). Телефони для запису: 54-60-24.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata