У прокуратурі Чернівецької області організовано роботу телефону «гарячої лінії» для підприємців

Одним із головних пріоритетів наглядової діяльності органів прокуратури є питання захисту конституційних засад підприємницької діяльності.

– Так, прокурором міста Чернівців встановлено факти безпідставного включення до плану роботи Управління ветеринарної медицини в обласному центрі двічі впродовж одного року перевірок дев\’яти суб’єктів господарювання, що суперечить Закону України \”Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності\”, – зазначає начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Євгеній ІСАР. – За прокурорського втручання проведено відповідне коригування плану перевірок та виключено з плану роботи безпідставно заплановані перевірки. Усього впродовж поточного року перевірками у сфері захисту конституційних засад підприємницької діяльності розглянуто із вжиттям заходів 49 подань, скасовано 2 незаконні акти, притягнуто до відповідальності 76 посадових осіб, поновлено права 3 суб\’єктів господарювання, попереджено 11 незаконних перевірки.

Нагадуємо, що у прокуратурі Чернівецької області організовано роботу телефону «гарячої лінії» для підприємців з метою виключення випадків незаконного втручання контролюючих органів у їхню діяльність. Усі суб’єкти господарювання, права та законні інтереси яких порушено, можуть звертатися у робочі дні з 09:00 до 18:00 за телефоном 52-22-55.

Такі ж телефони «гарячої лінії» організовано у всіх міськрайспецпрокуратурах області.

За зверненнями суб’єктів господарювання будуть організовуватися відповідні перевірки щодо поновлення порушених прав.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata