В Чернівецькій області з початку року введено в експлуатацію 192 тисячі квадратних метрів житла

З початку року ми провели 139 планових та 1250 позапланових перевірок відповідності виконання будівельних робіт, будівельних матеріалів, виробів і конструкцій вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, технічним умовам, затвердженим проектним рішенням. За результатами перевірок було застосовано 855 штрафних санкцій на суму 1 мільйон 787 тисяч гривень – станом на сьогодні стягнуто 974 тисячі гривень.

В області введено в експлуатацію 192 тисячі квадратних метрів житла, з них 106 тисяч – за спрощеною процедурою, і це дозволитьдосягтитакого ж рівня введення в експлуатацію житла,як у минулому році. Спеціалісти інспекції проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу про можливість індивідуальних забудовників ввести в експлуатацію житлові будинки, які побудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, за спрощеною процедурою.

За 9 місяців цього року інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Чернівецькій області опрацювала та розглянула 2582 вхідних документи, у тому числі 174 звернення громадян, 551 звернення правоохоронних органів, 33 депутатських звернення.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata