На Буковині завершується збирання врожаю

Сьогодні, 7 жовтня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на щотижневій апаратній нараді зазначив, що через погодні умови – різке похолодання та дощі – дещо призупинився процес збирання урожаю не лише на Буковині, але й на території всієї держави. «Цей тиждень, за прогнозами синоптиків, буде сприятливим для аграріїв, і у нас є 7-10 днів для того, аби повністю завершити збір пізніх сільськогосподарських культур – сої, кукурудзи та соняшника. Продовольче забезпечення жителів області та стабільність цін на продукти харчування – такі завдання, які ставить перед нами Президент України та Уряд і ми зобов’язані їх виконати», – наголосив керівник виконавчої влади краю.

За словами Михайла Папієва, Чернівецька область повністю забезпечена продовольчим зерном, зараз завершується збирання овочів, і, до слова, урожайність картоплі цьогоріч складає майже 167 центнерів з гектару.

«Глава держави наголошує, що агропромисловий сектор країни має стати точкою зростання вітчизняної економіки, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Для аграрної Буковини це одне з найважливіших завдань. Наш регіон за показниками урожайності посідає 6-те місце в державі і увага з боку крайової влади до агропромислового комплексу, виробництва сільськогосподарської продукції лише зростатиме».

Під час наради Михайло Папієв доручив департаменту агропромислового розвитку розробити графік системного проведення агропромислових ярмарків в усіх районних центрах Буковини та місті Чернівці з метою стабілізації цін на овочі, фрукти та інші продукти харчування.

peredplata