На Буковині до Фінінспекції менше звертаються громадяни

Протягом 9-ти місяців 2013 року Держфінінспекцією в Чернівецькій області та територіальними підрозділами інспекції отримано 81 звернення громадян, що на 8 звернень менше, ніж за відповідний період 2012 року.
Із загальної кількості звернень, в 53-ох випадках громадяни звернулись на особистий прийом до керівництва інспекції і її територіальних підрозділів, та 22 звернення надійшли в письмовій формі.

При цьому, у переважній більшості звернень громадян містилось прохання про надання роз’яснень з питань застосування чинного законодавства з фінансових питань (правильність нарахування та виплати заробітної плати, компенсації, різного виду матеріальних допомог, надбавок працівникам бюджетних установ тощо).

Із вказаної кількості звернень, в 7-ми зверненнях піднімалось питання стосовно призначення ревізій, за результатами розгляду яких було прийнято рішення щодо врахування таких звернень під час проведення чергових планових контрольних заходів, про що заявників було проінформовано.
Також, вказану у даних зверненнях інформацію Держфінінспекцією в Чернівецькій області внесено до Бази відомостей щодо ризиків у діяльності підконтрольних об’єктів з метою її використання при плануванні контрольних заходів.

Крім того, протягом звітного періоду на адресу інспекції надійшло 5 звернень народних депутатів України та 3 звернення депутатів місцевих рад.
За результатами розгляду зазначених звернень інспекцією у терміни визначені Законом України „Про статус народного депутата України” та Законом України „Про статус депутатів місцевих рад”, в межах компетенції надані відповідні кваліфіковані відповіді.

Стан розгляду звернень громадян територіальними підрозділами Держфінінспекції в області постійно вивчається відділом правової роботи під час проведення перевірок з питань правової роботи територіальних інспекцій, під час яких акцентується увага працівників відповідних інспекцій на неухильне та безумовне дотримання законодавства під час розгляду звернень громадян.
Крім того, Державною фінансовою інспекцією в Чернівецькій області організовано проведення постійного моніторингу звернень громадян, які надходять на персональний сайт Прем’єр-Міністра України, його електронну поштову скриньку в соціальній мережі Фейсбук.

Додатково повідомляємо, що керівництвом Держфінінспекції в Чернівецькій області здійснюється особистий прийом громадян та представників організацій. Запис на особистий прийом здійснюється в приймальній Держфінінспекції в області за телефоном 55-26-73.

Про це повідомляє прес-служба ДФІ в Чернівецькій області.

peredplata