Філософсько-теологічний факультет ЧНУ відзначив 20-річчя від дня свого відновлення

Урочисті збори з нагоди двадцятої річниці відновлення філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися сьогодні, 14 жовтня, в палаці «Академічний».

Студентів та викладачів факультету з цією подією привітав заступник заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар:

«Філософський і теологічний факультети функціонували з часу заснування університету у 1875-му році. Їх відкриття було ухвалене австрійським імператором Францем Йозефом і пов’язане з ім’ям першого митрополита Буковини Євгена Гакмана. На жаль, за часів радянської влади їх було закрито. Однак з того часу, як наша держава виборола свою незалежність, тут знову розквітла буковинська еліта. Нині, окрім кафедр філософії, соціології, релігієзнавства і теології, на факультеті діє кафедра культурології.

Філософсько-теолгічний факультет співпрацює з науково-освітніми центрами та установами в Україні та за кордоном. Завдяки цій тісній співпраці тут проводяться міжнародні науково-практичні конференції, конгреси та семінари, що постійно підтверджує статус Чернівецького національного університету, як справжньої мекки знань, де навчаються найкращі студенти і працюють найкращі викладачі України».

За вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців та з нагоди 20-річчя від дня відродження філософсько-теологічного факультету ЧНУ Олександр Паскар нагородив доцентів кафедр філософії, соціології, релігієзнавства і теології почесними грамотами Чернівецької міської ради та цінними подарунками.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata