На Буковині відкривають сезон колективного полювання

До 9 листопада 2013 року користувачі мисливських угідь Буковини остаточно відкриють сезон колективного полювання. За наявності відповідних документів мисливцям буде дозволено добувати оленів, козуль та кабанів у межах встановленого ліміту. Наразі уже відкрито зазначений сезон у Берегометському, Путильському та Чернівецькому лісгоспах. На черзі – Хотинське та Сторожинецьке лісогосподарські підприємства.

Усього у Чернівецькій області є 17 користувачів мисливських угідь: 11 господарств громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок (у всіх адміністративних районах краю), Сторожинецьке військове лісництво Міністерства оборони України та 5 лісогосподарських підприємств (серед них – 1 лісомисливське господарство) Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Загальна площа мисливських угідь області складає 633,6 тис. га.

Чернівецьке ОУЛМГ нагадує, що згідно із Законом України «Про мисливське господарство та полювання» документами, які надають право на добування диких тварин, є посвідчення мисливця, картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання, дозвіл на добування мисливських тварин та дозвіл на користування вогнепальною мисливською зброєю. На собак мисливських порід, якщо їх використовують під час полювання, необхідно мати паспорт.

Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata