Ревізією однієї з центральних районних лікарень Буковини виявлено фінансових порушень на 350 тисяч

Відповідно до Плану контрольно-ревізійної роботи Державної фінансової інспекції в Чернівецькій області на ІІ квартал 2013 року проведеною ревізією однієї з центральних районних лікарень виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 350,7 тис. грн, з яких в ході ревізії відшкодовано 150,2 тис. грн.

Так, внаслідок встановлення окремим працівникам лікарні надбавок за тривалість безперервної праці у завищених розмірах, встановлення доплат за використання в роботі дезінфікуючих засобів окремим медсестрам, робота яких не пов’язана із їх використанням, нарахування відпускних та премії з порушенням законодавства, виплати заробітної плати за фактично не виконану роботу тощо, працівникам лікарні зайво виплачено 122,6 тис.грн, на які нараховано та сплачено внесків до державних цільових фондів на суму 43,9 тис.грн, з яких в ході ревізії відшкодовано та відкориговано розрахунки з фондами на 50,6 тис.грн.

Також, через сплату внесків до Пенсійного фонду, нарахованих на заробітну плату працюючих інвалідів за завищеними ставками, лікарнею зайво використано 45,2 тис.грн, на які в ході ревізії відкориговано розрахунки з фондом.

Крім того, лікарнею було списано паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 45,5 тис.грн на виїзд за рентген-лаборантами, робота яких документально підтверджена не була. В ході ревізії відшкодовано 17 тис.грн.

Про результати ревізії проінформовано РВ УМВСУ, райдержадміністрацію та районну раду.

Про це повідомляють в ДФІ в Чернівецькій області.

peredplata