На Буковині стартував ІІ етап національного проекту «Відкритий світ»

На Буковині стартував ІІ етап   національного проекту «Відкритий світ»  31 жовтня 2013 року на базі Чернівецького міського ліцею №1 за підтримки міського управління освіти проведено презентацію ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ». Директори та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів області наочно побачили можливості новітніх інтерактивних методів навчального процесу. Директор Чернівецького регіонального центру з інвестицій та розвитку Борис Деркач розказав про особливості ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ» і висловив впевненість, що реалізація даного етапу національного проекту дозволить учням незалежно від статків їх батьків і місця проживання отримати якісну освіту, конкурентоздатні знання, що сприятиме їх реалізації як фахівців високого рівня у майбутньому.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Чернівецького ліцею №1 Антоніна Тумак, яка вже пройшла навчання за освітніми програмами лідерів ІТ-галіузі Microsoft, Intel, Wikimedia, запевнила присутніх, що чернівецькі школи методично та професійно готові до впровадження національного проекту.
Підсумовуючи захід, координатор національного проекту «Відкритий світ» по Чернівецькій області Марко Чорний закликав присутніх представників шкіл активно долучитися до участі в Конкурсі та повідомив, що навіть якщо комусь і не пощастить стати переможцем зараз, то до 2015 року всі середні школи Буковини будуть обладнані новітньою технікою рамках реалізації національного проекту «Відкритий світ» і підключені до мережі інтернет.
ДОВІДКОВО
Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України та Державне підприємство «Національний проект «Відкритий світ», в рамках реалізації ІІ етапу 17 жовтня 2013 року оголосило старт всеукраїнського конкурсу «КОНКУРС 2000 ШКІЛ».
Переможцями Конкурсу стануть 2000 (10% шкіл України) загальноосвітніх навчальних закладів, які в рамках національного проекту «Відкритий світ» до кінця 2013 року отримають комп\’ютери вчителів, цифрові лабораторії, мультимедійні комплекси, а також кожен учень отримає за соціально прийнятною ціною пристрій учня (нетбук, планшет).
Прийом заяв та документів на участь у Конкурсі триватиме до 17 листопада 2013 року, а переможці стануть відомі вже 26 листопада цього року.
Більш детальну інформацію про умови Конкурсу можна дізнатися в мережі інтернет за посиланням http://form.educom.ua або в Чернівецькому регіональному центрі з інвестицій та розвитку за адресою: м. Чернівці, проспект Незалежності, 106, офіс 301, e-mail: chernivtsi.rcid@ukrproject.gov.ua або invest_chern@mail.ru, тел./Факс: (0372) 52-76-59.
Марко Чорний, координатор національного проекту «Відкритий світ» по Чернівецькій області

peredplata