На Буковині функціонує 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займається майже 15 тисяч учнів

На Буковині функціонує 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займається майже 15 тисяч учнів – понад 15 % від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів області. У спортивних школах краю культивуються 22 олімпійських та 11 неолімпійських видів спорту.

Як повідомляє прес-служба ОДА, область забезпечена необхідною кількістю дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких працює 191 відділення за видами спорту, а навчально-тренувальний процес у дитячо-юнацьких спортивних школах області забезпечують 486 тренерів-викладачів.

У склади збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту у цьому році увійшло понад 100 спортсменів з Буковини. Вони взяли участь у 87 всеукраїнських та 20 міжнародних змаганнях. З початку року підготовлено 6 майстрів спорту України міжнародного класу, 21 майстер спорту України, 119 кандидатів в майстри спорту, 122 спортсмени першого розряду.

У ОДА переконують, що цьогоріч фінансування спортивних шкіл області складає 30 млн. гривень, що на 17% більше, ніж у минулому році.

peredplata