Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з Генеральним прокурором Угорщини Петером Полтом

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з Генеральним прокурором Угорщини Петером Полтом Українська делегація органів прокуратури на чолі з Генеральним прокурором України перебуває в Угорщині (м. Будапешт).
В рамках візиту, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з Генеральним прокурором Угорщини Петером Полтом.

Участь у зустрічі взяли заступник Генерального прокурора України Віктор Войцишен, прокурор Львівської області Олег Василенко, а також Посол України в Угорщині Юрій Мушка.
Сторони обговорили питання розширення співпраці між органами прокуратури України та Угорщини.
Йшлося про підготовку тексту Меморандуму про співпрацю органів прокуратури України та Угорщини, зокрема з питань екстрадиції та виконання міжнародно-правових доручень, що дозволить привести до вимог сьогодення двосторонні договори про співпрацю, які вже підписані між двома країнами.
Сам документ може бути укладений вже найближчим часом.
Під час зустрічі, сторони також, детально зупинилися на питаннях реформування кримінальної юстиції та органів прокуратури в Україні.
За словами Віктора Пшонки майже рік роботи в умовах нового КПК відзначився позитивними здобутками.
«Інститут процесуального керівництва виправдав мету свого створення. Таким чином, нам вдалося вдосконалити нагляд у рамках кримінальних проваджень, мінімізувати ризики порушення прав, як підсудних, так і потерпілих», – сказав Генеральний прокурор України.
Коментуючи перспективи прийняття нового закону про прокуратуру, Віктор Пшонка зазначив про готовність органів прокуратури до глибинного реформування.
Петер Полт, у свою чергу, поінформував українську делегацію про особливості роботи і структуру органів прокуратури, а також про зміни і реформи, які здійснені в Угорщині протягом останніх кількох років.
У рамках програми візиту делегації також відбулася зустріч Генерального прокурора України Віктора Пшонки з Міністром внутрішніх справ Угорщини Шандором Пінтером.
Зокрема, під час зустрічі сторони обговорили питання взаємодії правоохоронних органів України та Угорщини, а також особливості протидії трансконтинентальній та організованій злочинності.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

peredplata