На Буковині розпочався Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

6 листопада з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення у навчальних закладах Чернівецької області розпочався Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Його організаторами виступають Департамент освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Чернівецька обласна організація Товариства Червоного хреста України та Добровільне пожежне товариство краю.

Так, зокрема 5 листопада в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності, у Дошкільному навчальному закладі № 45 Чернівців відбувся показ вистави на протипожежну тематику «Лісова школа безпеки». Даний захід було підготовлено вихованцями закладу. Під час вистави діти у театральній формі нагадали усім присутнім про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Усі присутні із захопленням слухали виступи головних героїв.

На завершення заходу, рятувальники, які завітали на свято, нагадали дітям правила безпеки та про важливість їх дотримання. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області вручили малечі пам’ятні подарунки та сувенірну продукцію із правилами безпеки та пообіцяли ще не раз завітати в гості.

6 листопада в гімназії № 1 обласного центру проведено показові виступи рятувальників спільно з працівниками Добровільного пожежного товариства України у Чернівецькій області. Дітям розповіли про всі небезпеки, які пов’язані з пожежею, та ознайомили з основними засобами ліквідації пожежі. Окрім теоретичних знань, школярі набули практичних навичок користування вогнегасником. Одночасно з цим, працівники групи піротехнічних робіт роз’яснили дітям всю небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети та продемонстрували зразки різноманітних боєприпасів, які і досі знаходять на території Чернівецької області та продемонстрували навчальний відеофільми з правилам поводження з вибухонебезпечними предметами. Діти із цікавістю слухали про небезпечну роботу піротехніків.

Такі заходи проводяться по всій Чернівецькій області і триватимуть протягом Тижня знань з безпеки життєдіяльності. Його проведення є дуже важливим, адже завдяки цьому можна навчити дітей культурі безпечної поведінки, а також на практиці закріпити необхідність щоденного дотримання правила безпеки.

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata