Як помирав студент в райвідділку міліції + ШОКУЮЧЕ ВІДЕО

Як помирав студент в райвідділку міліції + ШОКУЮЧЕ ВІДЕОБіль стискав його мозок, руки та ноги здригались. Коли він помер, його перегорнули ногою. Так виглядає загибель студента Ігоря Індила на камерах стеження у Шевченківському відділку міліції. \”Свідомо\” оприлюднює це відео через початок другого суду з приводу його смерті. Перший вирішив: слідство не розібралося і відправив справу на дорозслідування. Але прокуратура домоглася перегляду цього рішення і суд знову розглядає смерть Ігоря, не звинувачуючи нікого в цій смерті.

Міліціонер Сергій Приходько, який затримав студента, звинувачується у перевищенні службових обов\’язків, насильстві та приниження гідності Індила (максимальне покарання – від трьох до восьми років ув\’язнення). Інший підсудний – міліціонер Сергій Коваленко -звинувачується у службовій недбалості, що спричинила порушення прав загиблого (штраф, виправні роботи до 2 років або ув\’язнення до 3 років). Ні одному з них не інкримінується застосування тортур, катування, що призвели до смерті, що означає ув\’язнення від 7 до 10 років.

Олександр Заруцький, адвокат батьків Індила неодноразово подавав клопотання про додаткове розслідування причин смерті. Олександр, який веде цю справу безкоштовно, вважає: покази суперечать відео з камер спостережень. Порівняйте самі.

На відео Індило не виглядає смертельно п`яним

На тяжкому алкогольному сп’янінні Ігоря побудовано багато пояснень міліції: від причини затримання у його гуртожитку до власне смерті від падіння. Згідно експертизи, у крові Індила має бути від 3.06 до 2.91 промілле, і він повинен йти хитаючись, зі значно порушеною координацією рухів.

Ігоря затягують до камери

Через годину після входу до міліції, Ігор вже самостійно не пересувається. О 21:49 міліціонер Приходько затягує його до кімнати для адміністративно затриманих (дивіться в лівому ніжньому куті). Це суперечить показам начебто друга Ігоря Олександра Хоменка, який стверджував на суді, що хтось із працівників міліції супроводжував Ігоря до камери, і Ігор самостійно ліг на лавку.



Ігор лежить на підлозі

Ігор лежить на підлозі, міліціонери не звертають на нього жодної уваги. Це суперечить показам іншого затриманого Анатолія Римара, який заявив суду, що Ігор сам ліг на лавку і спокійно спав там майже до 5-ої ранку.

Ігор намагається рухатися

О 22:11 Індило вперше починає рухатися після 20 хвилин нерухомого лежання на підлозі. Якщо він справді перебував у стані тяжкого алкогольного сп’яніння, то мав безпробудно спати. А от якщо вже отримані травми тиснуть на мозок, така поведінка є можливою. Після трьох годин неспокійних рухів Ігор лягає на лавку.

Ігор падає з лавки

О 01:23 Ігор падає з лавки. Саме це падіння начебто спричинило закриту черепно-мозкову травму з переломом кісток склепіння і основи черепа. При цьому ніхто з експертів не пояснює, якщо це падіння було настільки сильним – чому не залишилося на інших частинах тіла слідів від травми? Тобто кістки черепа зламалися, а ось хоча б синців від ударів на вилиці та вусі нема. Двоє затриманих з сусідніх камер також не прокинулися: то було падіння настільки сильним? Це падіння бачить міліціонер Коваленко.

Ігор помирає

За висновком експертизи, Ігор помер близько 03:00. Приблизно у цей же ж час помічник оперативного чергового Олексій Жижерін виводить одного з затриманих, обходячи тіло Ігоря.

Міліціонер перегортає мертвого Ігоря ногою

О 04:51 стан Ігоря зацікавив працівника міліції. На суді Жижерін пояснив: «Нагинаючись над ним правою рукою, я взяв його за передпліччя та за допомогою ноги перевернув його на живіт. Після цього я вийшов з камери. Зрозумівши, що Індилу погано, я пішов викликати швидку».

О 05:03 мертвого Ігоря поливають з пляшки з водою.

О 05:14 до камери заходять лікарі швидкої. Вони констатують біологічну смерть Індила

Джерело Свідомо

peredplata