До війська з цього року не беруть, але прийти до військкомату доведеться

З першими днями нового 2014 року в Україні стартувала приписна кампанія юнаків 1997 року народження при районних (міських) військкоматах. У ході цього загальнодержавного заходу тисячі осіб чоловічої статі буде викликано до цих військових установ, де їх вивчатимуть на предмет придатності до військової служби.

Протягом січня-березня 2014 року приписку до призовних дільниць у Чернівецькій області пройдуть трохи більше 5 тисяч юнаків.
Як повідомив заступник Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Валерій Мовченюк, кожен 17-ти річний юнак, який мешкає на території Чернівецької області підлягає постановці на військовий облік для перевірки на придатність до проходження військової служби.

– Приписка до призовних дільниць проводиться з метою взяття громадян на облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності та рівня фізичної підготовки, – зазначив офіцер.
Також варто зазначити, що фахівці військових комісаріатів проводять з юнаками індивідуальні бесіди і тестування, а також вивчають фізичні, розумові і психологічні здібності майбутніх захисників Вітчизни.

Офіцер порадив усім, хто отримає повістку, своєчасно прибути до райвійськкоматів і представити необхідні документи. Адже, без приписного посвідчення стане неможливим вступ до інститутів чи коледжів, працевлаштування у бюджетних структурах тощо. За ігнорування приписної кампанії передбачені штрафи.
У будь-якому разі, безвідповідальні дії тягнуть до неприємного спілкування з правоохоронцями.

Триватиме приписна кампанія до 31-го березня 2014 року, після чого юнакам вручать приписні свідоцтва.
Слід ще раз наголосити, що призов на строкову військову службу до Збройних Сил України з цього року припинений. А ось внутрішні війська МВС України від призова на строкову службу не відмовились.

Підполковник Сергій Берець.
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

peredplata