У Чернівецькій Держфінінспекції працює \”телефон довіри\”

Про функціонування „телефону довіри” в органах Державної фінансової інспекції

Телефон довіри є одним із засобів забезпечення зворотного зв’язку органів державної фінансової інспекції з громадськістю.

Основними завданнями функціонування „телефону довіри” є:
– надання роз’яснень щодо повноважень органів державної фінансової інспекції;
– фіксація повідомлень про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використані державного чи комунального майна об’єктами, підконтрольними органами ДФІ (бюджетними установами, державними чи комунальними підприємствами або державними цільовими фондами);
– фіксація повідомлень стосовно неправомірних дій та рішень службових осіб органів ДФІ при здійснені ними своїх повноважень.

Протягом 2013 року на „телефон довіри” ДФІ в області надійшло 27 звернень, з них 7 про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використані державного чи комунального майна, 5 повідомлень про порушення при виплаті заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат та 15 звернень про порушення, розгляд яких входить до компетенції інших органів виконавчої влади.

За результатами опрацьованих повідомлень, отриманих за „телефоном довіри” вжито 12 заходів, з них 5 повідомлень передбачено перевірити під час проведення контрольних заходів в наступних періодах, 7 звернень враховані під час проведення контрольних заходів, з яких 3 факти підтвердились, де сума виявлених фінансових порушень склала 213,4 тис. грн., по 4 зверненнях факти не підтвердились, по 15 зверненнях надано роз’яснення стосовно повноважень органів Державної фінансової інспекції України.

Отже, зворотній зв’язок органів ДФІ з громадськістю за допомогою „телефонів довіри” забезпечується щодня (крім вихідних та святкових днів) з 09 до 18 години (у п’ятницю з 09 до 16 годин 45 хвилин).

Діючі номери „телефонів довіри”: ДФІ в Чернівецькій області (0372) 52-01-92, ДФІ України (044) 425-38-18.

За цими телефонами може зателефонувати кожен громадянин нашої області, задати питання або проінформувати ДФІ в області про можливі порушення фінансово-бюджетної дисципліни. Повідомляє прес-служба ДФІ в Чернівецькій області.

peredplata