Біоїжа для авто – право на податкову знижку для автовласника

На сьогодні біопаливо в Україні розглядається як вагома альтернатива традиційному пальному. Вважається, що його виготовлення в найближчі роки буде максимально вигідним для української економіки. Це в майбутньому. А вже зараз держава дає можливість платникам податку на доходи фізичних осіб право включити до податкової знижки витрати понесені за переобладнання автомобіля для експлуатації на біопаливі. Мова йде про біопаливо у вигляді палива моторного сумішевого біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу чи інших видів біопалива.
«Податкова знижка на суму витрат з переобладнання транспортних засобів на використання альтернативних видів палива встановлена підпунктом 166.3.7 пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України. Для її отримання фізична особа, яка здійснила у 2013 році переобладнання транспортного засобу, повинна до 31 грудня 2014 року подати декларацію до територіального органу Міндоходів за місцем своєї реєстрації, – повідомив заступник начальника міської податкової інспекції Віктор Гетьман. – Разом з декларацією необхідно подати документи, що підтверджують витрати на переобладнання автівки, сертифікат відповідності для переобладнаного транспортного засобу та Свідоцтво про реєстрацію такого транспортного засобу (технічний паспорт)».
Зауважимо, у разі, якщо до кінця 2014 року платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.
Популяризувати біопаливо в Україні – один з важливих напрямів енергетичної стратегії України. Держава дозволяє виробництво біопалива підприємствам усіх форм власності, для виробництва біопалива введені спеціальні податкові пільги, крім того, деякі біоетанольні види палива не обкладаються акцизним збором. До речі, у квітні 2008 року у Чернівцях розпочала роботу перша в Україні та країнах Східної Європи спеціалізована біопаливна автозаправна станція, на якій реалізується паливо, виготовлене з біологічної сировини. Тому хто, як не чернівчани повинні підтримати позитивну тенденцію?

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata