Европа не хоче бачити Януковича

Візит президента України Віктора Януковича до Брюсселя в найближчий четвер не відбудеться
Про це заявив \”Інтерфаксу\” офіційний представник європейської комісії Піа Хансен.

\”Ухвалено рішення перенести цей візит на більш зручний момент у наших двосторонніх відносинах\”, – сказав Ханс

Як пояснила агентству офіційний представник Європейської Комісії Майя Кочьянчич, візит перенесено через необхідність поліпшення обставин для досягнення прогресу у двосторонніх відносинах.

\”Обставини, які ми згадуємо, – це необхідність для України досягти прогресу в таких сферах, як верховенство права й незалежність судової системи. Це – ключові принципи для Європейського Союзу й відносин із партнерами в рамках \”Східного партнерства\”, – пояснила Кочьянчич.

Водночас, у МЗС України поки не підтвердили рішення Брюсселя.

Раніше президент Янукович заявив іноземним журналістам, що поїде в Брюссель у четвер, незважаючи на охолодження у відносинах з ЄС.

\”Я не збираюся просити про послугу. Ми – партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі\”, – сказав він, мабуть, маючи на увазі наступний візит на Кубу й до Бразилії.

\”Європейці поки не підтвердили зустрічі, але я їду в четвер у будь-якому разі в тому напрямку\”, – цитували Януковича іноземні ЗМІ.

Президент також заявив, що підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом може бути відкладене: \”Якщо з якихось причин Європа або Україна не готові, то угода може бути укладене пізніше\”.

peredplata