У Чернівцях реалізовується проект з підвищення безпеки дорожнього руху

У Чернівцях розпочалась реалізація проекту “Інформаційна система безпеки дорожнього руху” (MIS ETC 1719), який впроваджується в рамках Спільної Операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007–2013». Партнерами проекту в Чернівцях є Чернівецька міська рада та Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку». Закордонними партнерами виступають Міська рада м. Унгени (Республіка Молдова, бенефіціари проекту) та Муніципалітет м. Дорогой (Румунія).

Проект передбачає впровадження комплексу заходів, спрямованих на встановлення транскордонного партнерства у виробленні спільних рішень для оптимізації та покращення дорожньої інфраструктури, наближення її до стандартів Євросоюзу. Зокрема, в ході реалізації проекту буде проведено аналіз наявної дорожньої інфраструктури, аналіз безпеки дорожнього руху, розроблено методичні рекомендації по підвищенню безпеки дорожнього руху, проведено ряд вуличних акцій, в тому числі з дітьми. Найважливішим результатом для міста буде встановлення системи відеоспостереження перехресть, що дозволить покращити ситуацію у сфері дорожнього руху Чернівців.

Триватиме проект до 23 червня 2015 року. Бюджет українських партнерів складає 76 004,58 євро, з яких 68 419,86 євро будуть профінансовані за рахунок коштів Євросоюзу, що становить 825 721,36 грн. та 743 320,20 грн. відповідно.

peredplata