Електронний он-лайн завойовує прихильників

Протягом І кварталу цього року чернівецькими платниками податків подано 78026
звітів в електронному вигляді, що складає 66,2% від загальної кількості податкових декларацій.
Серед платників ПДВ звітування в електронному вигляді поширене на 100%. Понад 1,3 тисячі ПДВ-шників надсилають податкові звіти через E-mail.
Активно долучаються до подання звітності «електронкою» і платники єдиного соціального внеску. Протягом першого кварталу чернівецькі платники подали 16884 звіти по ЄСВ через E-mail, при цьому за найманих працівників майже 94% відзвітували через Інтернет.
Як зазначив начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський: «Без Інтернет – технологій ми вже існувати не можемо. Усе прогресивне людство сьогодні відзначає Міжнародний день Інтернету, що має колосальний вплив на інтелектуалізацію суспільства та економіки. Властивості Інтернет-технологій надають економікам всіх країн світу можливість активно розвиватися. Тому, електронний дистанційний документообіг, якій впевнено завойовує прихильність чернівецького бізнесу, – дозволить не лише комплексно контролювати процес надходження податків, а й зменшити адміністративний тиск на бізнес та значно скоротити кількість щорічних планових перевірок».
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує усіх бажаючих приєднатись до Інтернет-звітування та нагадує, що для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть скористатись послугою безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису. Акредитований центр сертифікації ключів надає платникам податків безоплатні послуги електронного цифрового підпису за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, перший поверх, каб. 110, тел.: (0372) 51-43-79.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata