Цьогоріч на Буковині планують відремонтувати мости у Звенячині, Розтоках та Сторожинці

Цьогоріч на Буковині планують відремонтувати мости у Звенячині, Розтоках та Сторожинці Для повного ремонту доріг у Чернівецькій області потрібно 2 мільярди гривень. Проте держава виділила лише 47 мільйонів.

Про це розповів начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах.

«На 2014 рік ми підготували пропозицію по ремонту доріг в області на загальну суму 455 мільйонів гривень. Зробили презентаційни матеріал, де розписали кожен об’єкт, все обгрунтували і з поїхали з цим у Київ.У січні було узгоджено і прийнято до розгляду наші пропозиції на 350 мільйонів гривень. А у березні довели фактичний план фінансування, який підтверджений документами, – всього 47 мільйонів гривень, – розповів І.Гах. – Це поки що та сума, яку маємо, але сподіваємося, що вона буде коригуватися. Нам запропонували дати пропозицію першочергових об’єктів на суму 106 мільйонів гривень. Тобто поки що планується на область 153 мільйона гривень».

Серед першочергових завдань Ігор Гах називає ремонт об’їздної дороги Н03 біля Хотина, завершення робіт по мосту в Звенячині, ремонт дороги Чернівці-Заставна, будівництво двох мостів у Розтоках Путильського району, ремонт моста у Сторожинці та дороги Сторожинець-Панка.

Окрім того, потребують ремонту центральні дороги на київський напрямок.

peredplata