У Чернівцях встановлять відеоспостереження перехресть

За інформацією прес-служби міської ради сьогодні, 23 квітня, у Ратуші в рамках проекту спільної операційної програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 «Інформаційна система безпеки дорожнього руху» відбулася зустріч секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика з міським головою молдовського міста Унгени Александру Амбросом, міським головою румунського міста Дорохой Доріном Александреску та представником Чернівецької обласної громадської організації \”Буковинська агенція регіонального розвитку\”.

Під час зустрічі сторони обмінялися набутим досвідом вже здійснених заходів та поговорили про плани щодо реалізації проекту та території міст.

Проект передбачає впровадження комплексу заходів, спрямованих на встановлення транскордонного партнерства у виробленні спільних рішень для оптимізації та покращення дорожньої інфраструктури, наближення її до стандартів Європейського союзу. У ході реалізації проекту буде проведено аналіз наявної дорожньої інфраструктури і безпеки дорожнього руху, розроблено методичні рекомендації з підвищення безпеки дорожнього руху, проведено низку вуличних акцій, у тому числі й з дітьми. Найважливішим результатом для міста буде встановлення системи відеоспостереження перехресть, що дозволить покращити ситуацію у сфері дорожнього руху Чернівців.

Триватиме проект до 23 червня 2015 року. Бюджет українських партнерів складає понад 76 тисяч євро, з яких понад 68 тисяч євро буде профінансовано за рахунок коштів Євросоюзу.

peredplata