Потяг \”Чернівці-Київ\” відзавтра їхатиме через Молдову

Потяг "Чернівці-Київ" відзавтра  їхатиме через Молдову Починаючи з 7 червня 2014 року змінено маршрут потяга \”Чернівці-Київ\”. Він курсуватиме і територією Молдови, завдяки чому прискориться більш ніж на півтори години. Зміна маршруту відбулася завдяки внесенню змін до Угоди між урядами України і Молдови про діяльність залізничного транспорту, що дозволило зробити графік руху поїзда більш зручним для пасажирів. Про це повідомляють на офіційному сайті Укрзалізниці.

Поїзд прямує в обидва напрямки без зупинок по території Молдови, оскільки прикордонно-митні операції не проводитимуться. Із Чернівців поїзд № 118/117 Чернівці – Київ відправлятиметься о 19 год. 55 хв. та прибуватиме до Києва о 08 год. 05 хв. У зворотному напрямку поїзд відправлятиметься о 18.42 та прибуватиме до Чернівців о 06 год. 31хв. На шляху прямування поїзд робитиме зупинки на станціях Новоселиця, Ларга, Кам`янець-Подільський, Гречани, Хмельницький, Вінниця, Козятин-1 та Фастів 1.

Таким чином, поїзд № 118/117 Чернівці – Київ прискориться у напрямку Чернівців на 1 год. 46 хв., а у напрямку Києва – на 1 год. 35 хв. Також буде збільшено схему поїзда з 14 вагонів до 16, а це додатково близько 100 місць в один бік.

Нагадаємо, що 15 травня 2014 року Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту.

Відповідно до протоколу спрощено перетин транзитними поїздами українсько-молдовського кордону. Транзитні поїзди, пункти відправлення і призначення яких розташовані на території однієї і тієї ж самої держави, перетинатимуть кордон без зупинки – тобто без проведення державного контролю, однак лише через визначені Угодою пункти пропуску та у місцях беззупинкового перетину кордону поза пунктами пропуску, що визначені у додатку до Протоколу.

peredplata