У Чернівцях представили архітектурні проекти

Щороку 1 липня у Центрі культури \”Вернісаж\” традиційно до Дня архітектури України відкривається виставка робіт митців Буковини та студентів місцевих вишів.
Цьогоріч першим до вітального слова був запрошений новоспечений міський голова Олексій Каспрук, який одразу зауважив, що оглянувши конкурсні проекти, відчув себе у Європі. Та, на жаль, цього замало. Попереду завдання – аби ці, витворені уявою митців споруди, стали реальністю і водночас окрасою міста. Мер прагне, щоб Чернівці стали по-справжньому європейськими, тому підтримку з боку міської влади гарантує.
Після цього слово взяв ректор Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Степан Мельничук, який жартома сказав, що готовий нічого не їсти до вечора, лиш би обіцянки голови були реалізовані. Дуже тішить, що факультет архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва, який діє при університеті, працює, розвивається та вже показує свої результати. Ректор у свою чергу запевнив, що за сприяння викладацького складу архітектурний напрямок буде розвиватися, та побажав усім творчих успіхів.
По завершенні голова Чернівецької обласної організації Національної спілки архітекторів України нагородив дипломами та подяками молодих творців, роботи яких виявилися найкращими.
Хотілося б, щоб у майбутньому плани здійснювалися уже під мирним небом.

Бук Ярина,
студентка ЧНУ ім. Юрія Федьковича

peredplata