Будемо разом наводити порядок у нашому краї!

Метою діяльності нашої Організації є консолідація зусиль політичних сил, громадських організацій, різнопланових громадських ініціатив, ЗМІ та окремих громадян, спрямованих на усунення причин та наслідків корупційних діянь.
Ми прагнемо налагодити зв’язок і співпрацю між громадянами, владою та правоохоронними органами задля подолання цього ганебного явища в нашому суспільстві.
За пів року нашої діяльності ми побачили, що роботи в цьому напрямку надзвичайно багато. Щодня до нас звертається по кілька десятків громадян з питань, пов’язаних із корупційними проявами в різних сферах суспільного життя. Але залишається фактом те, що люди до цих пір мають страх перед владою і бояться писати офіційні заяви до правоохоронних органів, що унеможливлює повноцінно притягнути до відповідальності корупціонерів.
За короткий період діяльності ми провели два Антикорупційні форуми та Круглий стіл, під час яких представники громадськості, влади, правоохоронних органів ділилися своїми думками, досвідом, баченням того, як долучити до боротьби з корупцією якомога більше громадян через зміну поглядів, свідомості і власного відношення до цієї проблеми.
Разом із тим, ми змушені констатувати, що останнім часом почали з’являтися випадки, коли окремі громадяни, представляючись членами нашої організації, пропонують деяким підприємцям, посадовим особам та керівникам окремих установ за винагороду вирішити питання щодо збереження їх на тих чи інших посадах, успішного проходження люстрації тощо. Також є випадки, коли не поцікавившись позицією керівництва та інших членів Антикорупційної комісії, деякі її члени від імені нашої Організації беруть участь у сумнівних акціях.
Доводимо до відома громадськості, що рішення про участь Антикорупційної комісії Народної ради Чернівецької області у будь-яких моніторингових заходах, акціях, круглих столах приймається на засіданнях комітету, що фіксується у відповідних протоколах та офіційних листах, завірених підписом голови та скріплених печаткою Організації .
Ми переконані, що очищення суспільства треба починати із себе. Тому просимо повідомляти про неправомірні дії членів нашої організації, якщо Ви станете свідками таких «діянь», а також про корупційні дії чиновників та посадовців за телефоном +380966464636, або на електронну адресу: go_akcho@i.ua, листами або особисто під час прийому за адресою 58010, м. Чернівці, вул. Грушевського, 1, каб. № 101.
Запрошуємо до співпраці всіх бажаючих — будемо разом наводити порядок у нашому краї!

peredplata