Чернівецька область: рятувальники продовжують допомагають переселенцям

Чернівецька область: рятувальники продовжують допомагають переселенцямНа сьогоднішній день у Чернівецькій області зареєструвались 398 переселенців зі східних областей України. Рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області і надалі допомагають людям по їх пристосуванні до нових умов проживання.

Для забезпечення своєчасної та якісної психологічної допомоги переселенцям налагоджено тісну співпрацю з громадським організаціями Чернівецької області. Зокрема, 10 липня практичними психологами Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з представниками Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги відвідали Буковинський міжрегіональний центр професійної реабілітації, в якому проживають 11 переселенців зі Луганської та Донецької областей. З метою виявлення ознак соціальної дезадаптації, психологами було проведено групове та індивідуальне консультування, в ході якого було встановлено, що найбільша проблема, яка турбує переселенців – відсутність стабільності та невпевненість в завтрашньому дні.
Окрім цього, 14 липня рятувальники допомогли переселенцям, трьом дорослим та чотирьом дітям, поселитися у спортивно-військовому ліцеї у Чернівцях. Для цього рятувальники доправили їх до місця проживання. Також була організована арт-терапія з дітьми переселенців, в ході якої було вивчено їх психоемоційний стан.
Проведена робота показала, що проблем з адаптацією до нових соціальних умов та проявів пост травматичного стресового розладу у переселенців немає.

УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata