У Чернівцях за хабар затримали податкового інспектора

У Чернівцях за хабар затримали податкового інспектора Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС області спільно із працівниками СБУ в Чернівецькій області та обласної прокуратури задокументували два факти отримання неправомірної вигоди працівником ДПІ ГУ Міндоходів у Чернівецькій області.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, посадовець вимагав від директорів двох приватних підприємств 13 тисяч гривень. У одного підприємця податківець «просив» 5 тисяч гривень за не припинення діяльності підприємства та подачу документів з метою ухилення штрафних санкцій, а у іншого – 8 тисяч гривень за складання акту перевірки та зменшення штрафних санкцій.

Державного ревізора-інспектора правоохоронці викрили саме під час передачі грошових коштів на вулиці, неподалік податкової інспекції обласного центру.
За даними фактами розпочаті кримінальні провадження, передбачені ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України. Слідство триває.

peredplata