Буковинські військові отримають бронежилети і захисні екрани для БТР

Буковинські військові отримають бронежилети і захисні екрани для БТРЦентр допомоги військовим, задіяним в антитерористичній операції, що діє при Чернівецькій міській раді, одностайно прийняв рішення про термінову відправку 65 бронежилетів бійцям 8-го територіального батальйону. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

Бронежилети класу захисту 4+ закуплені за кошти міського бюджету, що надійшли від МТК \”Калинівський ринок\”. Вони мають сертифікати відповідності та пройшли випробування на балістичну стійкість відповідно до вимог стандартів Міністерства оборони України у науково-інженерному центрі випробувань виробів та матеріалів захисту, що має відповідну акредитацію. В бронежилеті використано металеві пластини, виготовлені із сплаву німецького виробництва Ramor 550 завтовшки 6,1 мм. За даними випробувань ці пластини витримують усі види бойових куль, окрім бронебійних зі спеціальним сталевим сердечником 7Н10. Розміри металевих пластин Ramor 550 аналогічні розмірам таких пластин, які використовуються у бронежилетах, що перебувають на озброєнні бійців НАТО. Захисні якості бронежилету на засіданні Центру презентував представник постачальника – полковник у відставці, ветеран афганської війни, викладач військової кафедри ЧНУ.

Свою думку щодо захисних якостей бронежилету висловив офіцер СБУ, який щойно повернувся із зони АТО після виконання бойового завдання. Відзначено, що бронежилет має належні захисні якості, але його чохол виготовлений не з кевларової тканини, не дуже зручний та має обмежений термін використання.

Звернуто також увагу, що така модель бронежилета не захищає нижню частину тіла, область шиї та не має бокових пластин, однак позитивом є те , що він не обмежує бійця у рухах. З огляду на те, що бійці у зоні АТО терміново потребують засобів особистого захисту, а закупівля більш досконалих бронежилетів 5-го класу захисту вимагає значного часу, Центр одностайно прийняв рішення, що закуплені бронежилети 4+ класу захисту, які відповідають технічним характеристикам Міністерства оборони України, мають бути негайно доставлені бійцям 8-го територіального батальйону. Постачальник бронежилетів зобов’язався своїм коштом поставити для них додаткові чохли.

Центр також прийняв рішення на звернення військових командирів виділити 106 тисяч гривень на закупівлю у Харьківського механічного заводу трьох комплектів захисних екранів для БТРів батальйону тактичної групи 80 аеромобільної бригади. Доставити екрани за призначенням доручено представнику координаційного штабу \”Буковина –збройним силам\” Олегу Ботушанському.
Рекомендовано кошти, зібрані під час Петрівського ярмарку підприємцями та волонтерами, спрямувати на закупівлю кевларових касок.

Вишукуються кошти для придбання трьох спеціальних радіостанцій для потреб військової частини 0377. Центр закликав чернівчан, усі трудові колективи підтримати благодійний концерт Народної філармонії, під час якого збиратимуть кошти на допомогу українській армії. Концерт відбудеться 20 липня о 18.00 в Літньому театрі.

peredplata