У новому опалювальному сезоні чернівчани платитимуть за тепло більше

У новому опалювальному сезоні чернівчани платитимуть за тепло більше З перпшого липня чернівчани, котрі користуються послугами централізованого теплопостачання, перестали платити за тепло за двоставковим тарифом. З тарифу зникла постійна складова, яка становила 1,25 грн. за м кв.

Разом з тим, як повідомив заступник чернівецького міського голови Георгій Олійник, тариф на теплопостачання зріс, і відтепер становить 7,61 грн. за м кв (у квартирах без лічильника) або 318,94 грн за гігакалорію.

– НКРЕ погодила і затвердила тариф для Чернівців за один метр квадратний з початку опалювального сезону, який до речі розпочнеться тільки за погодженням Мінрегіонбуду і Мінрегіонвугілля, – повідомив заступник міського голови з питань діяльності ЖКГ Георгій Леонтій. – Тариф складатиме 7,61 грн. за м кв. Відповідний перехід на одноставковий тариф – це постанова НКРЕ.

За словами директора МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександра Меленчука, враховуючи, що в літні місяці споживачі не будуть оплачувати за тепло, тариф на опалення в межах року не буде вищим, аніж той, що був 2013 року. В цілому тариф зріс на 16,7%.

Нагадаємо, що у Чернівцях двоставковий тариф діє з 2009 року. Він складався із постійної складової – 1,25 гривні та змінної – 4,05 грн.

peredplata