О.Каспрук: «Проти міської ради ведеться інформаційна війна»

Минулої ночі у Чернівцях з’явилися десятки плакатів, де заступників Чернівецького міського голови та деяких депутатів міської ради звинувачували у мародерстві. Зокрема, на плакатах зазначається, що О.Паскар, Г.Леонтій, Ю.Ватаманюк, А.Кавуля та В.Дутчак «закупили за бюджетні гроші за значно завищеними цінами неякісні бронежилети, які не захищають від куль, та відправили їх нашим бійцям в зону АТО». Звинувачені у мародерстві чиновники впевнені, що така провокація – справа рук Володимира Бешлея, Олега Сірмана та Василя Продана.

О.Каспрук: «Проти міської ради ведеться інформаційна війна»

Саме Володимир Бешлей був першим з депутатів, хто з’явився на місці події минулої ночі, коли працівники правоохоронних органів з допомогою депутата Андрія Кавулі затримали причетних до розклеювання листівок.

– Близько півтретьої ночі мені зателефонував мій колега Унгурян Тарас і повідомив, що по місту несанкціоновано, у недозволених місцях йде розклеювання літератури, де є і моє зображення та неправдиві слова про мене, – розповів Андрій Кавуля. – Я одразу ж на власному автомобілі виїхав у центр міста. На вулиці Головній біля парку я побачив двох хлопців, котрі мали з собою папку, скотч та оці листівки. На моє запитання, яке право вони мають клеїти листівки з моїм лицем, з неправдивою інформацією, вони розгубилися і почали тікати. Я встиг впіймати одного з хлопців, той погодився сісти до мене в машину, після чого пояснив, що просто хотів підзаробити.

Невдовзі на місце пригоди приїхала міліція, а вже за три хвилини по тому там з’явився депутат Володимир Бешлей.

– В брюках, сорочці, туфлях. Початок четвертої. Що пан Бешлей міг робити в таку годину у центрі міста? Тоді він сказав, що ці листівки він особисто надрукував, що це його позиція, – розповів Андрій Кавуля.

Міський голова Олексій Каспрук вважає, що такі звинувачення, про які йдеться у тексті листівок – інформаційна війна проти нього особисто.
– Починається інформаційна війна проти мене, проти міської ради і проти керівників міста, – прокоментував ситуацію Олексій Каспрук. – Поклейка відбувалася вночі, міліція вже затримала кількох хлопців, які цим займалися. Наскільки мені відомо, серед затриманих – син одного з депутатів міської ради.

Олексій Павлович називає такі дії – нагнітанням обстановки у важкий час.

– Якщо у когось є позиція, то я готовий до публічних дебатів. У нас відбулася сесія по цьому питанню, можна було намалювати плакати, вийти з пікетом під міську раду і там заявляти свою позицію, – зазначив Каспрук. – А розклеювання листівок без підпису, без реквізитів серед ночі робиться не з благою метою. І ці речі – це і є та п’ята колонна, яка нагнітає обстановка в суспільстві».

Нині міліція проводить перевірку. А депутат Андрій Кавуля повідомив, що поки що звертатися в суд не буде – хоче до кінця розібратися у цій справі.

peredplata