Чернівецькі БТРи поїхали в зону АТО без захисних решіток

Чернівецькі БТРи поїхали в зону АТО без захисних решіток П\’ять буковинських БТРів відправилися в зону АТО. Щоправда, без захисних екранів, як це планували зробити у Чернівецькому Центрі допомоги задіяним в АТО​ військовим.

Так, БТРи з Чернівців мали відправитися потягом на Харківський механічний завод, де за кошти громади Чернівців мали встановити спеціальні захисні решітки. Після цього харківський комісаріат мав забезпечити охорону бронемашин під час їх транспортування в зону АТО.

Проте, як повідомив Олег Ботушанський на засіданні Центру допомоги задіяним в АТО​ військовим, у неділю, коли бронетехніка вже була у дорозі, вище командування у Києві дало наказ відправляти бронетранспортери одразу в зону АТО.

В результаті БТРи прибули на схід без захисних екранів. Секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик доручив СБУ розібратися, хто порушив угоду між Чернівецькою міськрадою і Харківським заводом і віддав наказ відправляти техніку в зону АТО.

Наразі ж члени Центру вирішують, яким чином можна в польових умовах встановити на бронетехніку закуплені захисні пластини. Як повідомили у Харкові, працівники заводу зможуть організувати поставку решіток у зону АТО у середу, проте для цього їм потрібен захист військових.

peredplata