У Сокирянській виправній колонії № 67 відзначили Храмове свято

Традиційно, 5 серпня в Сокирянській виправній колонії відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області (№ 67) відзначається свято православного храму в честь Ікони «Всех скорбящих Радости». Не став винятком і 2014 рік. Цьогоріч виправний заклад відвідали священнослужителі Сторожинецького та Кельменецького районів. На чолі з настоятелем храму священнопротоієреєм Іоанном Маковським в установі було проведено святкове богослужіння.
Урочиста та по-особливому піднесена атмосфера Божої присутності панувала на території православного храму та виправного закладу в цілому. В свою чергу, священнослужителі під час даного дійства закликали всіх присутніх до каяття, не гаяти часу для впорядкування своїх поглядів на життя, побажали їм Господнього милосердя та терпіння.
Богослужіння завершилось Хресною ходою по території православного храму, під час якого було освячено і окроплено святою водою всіх присутніх засуджених.
Як зазначив засутпник начальника Сокирянської виправної колонії із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Віталій Грабовський: «Духовне відродження осіб, що позбавлені волі, та їх моральне виховання на загально- визначених християнських нормах – є одним з важливих чинників в діяльності працівників колонії щодо зцілення надломлених душ і перевиховання тих, хто оступився на життєвому шляху».

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

peredplata