Антикорупційна Комісія незадоволена перевіркою туристичного комплексу «Услада»

Антикорупційна Комісія незадоволена перевіркою туристичного комплексу «Услада» Невже почали наводити порядок і у нас в області? Останнім часом у засобах масової інформації йшла жвава дискусія навколо туристичного комплексу «Услада», який розташований на березі річки Дністер в с. Ломаченці Сокирянського району. Суть дискусії в тому, що одна сторона стверджує, що при будівництві оздоровниці допущено порушення законів, норм та правил, а інша – стверджує, що все в порядку.

І ось на місцевих інтернетсайтах появилась інформація про те, що обласна прокуратура «…доручила контролюючим органам, до компетенції, яких відносяться висвітлені питання, а саме: Державній інспекції сільського господарства в Чернівецькій області; Державній екологічній інспекції; Інспекції Державного архітектурно-будівельного (контролю – авт.), Головному управлінню Держсанепідслужби в Чернівецькій області та Львівському міжрегіональному управлінню Департаменту державного нагляду та контролю за безпекою на морському та річковому транспорті Укрморрічінспекції провести повну та якісну перевірку». (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=48612)

І це все добре, але. Але є декілька питань: чому до складу комісії не входять представники прокуратури? УМВС? Громадськості? Чому не запросили місцевих активістів? Депутатів? Мешканців? Можливо представники прокуратури, УМВС бояться господаря «Услади»? можливо громадськість, депутати та місцеві мешканці надзадоволені тим, що є де «усладитися»? можливо. У нас, на жаль, усе можливо…

Ми далекі від думки, що при будівництві та роботі цього закладу допущено будь-які серйозні порушення вимог чинного законодавства, норм та правил без погодження чи «узгодження». Знаючи причетних до справи розбудови туристичної (і не тільки) інфраструктури сокирянщини осіб, можна з впевненістю сказати, що чергова робота чергової комісії принесе черговий висновок – все в порядку, недоліків та порушень не виявлено.

На чому базується такий песимістичний, чи краще оптимістично-реалістичний висновок? На власному досвіді. Ще на початку роботи нашої організації до нас звернулись мешканці одного із населених пунктів району із скаргою на дії очільників сокирянщини. Ми направили її до компетентних органів. Органи (найкомпетентніші) розглянули, поглянули та переглянули. І відповіли: все в порядку, порушень жодних не виявили, а докази просто ігнорували, або не побачили чи просто мали на увазі.

То ж у нас є побоювання, що чергова комісія знову «матиме на увазі» нас усіх та вимоги чинного законодавства.

Прес-центр ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області»

peredplata