Працівники абонвідділу Чернівецького водоканалу протестують проти невиплати їм зарплатні

Сьогодні працівники дочірнього підприємства “Чернівцівода», яке містяни досі називають абонвідділом, відмовилися обслуговувати споживачів через те, що їм не виплатили заробітну плату за цьогорічний червень. Може, й надалі люди змогли б ще трохи зачекати (адже всім відомо про скрутне становище основного підприємства), однак останньою краплею в чаші терпіння стало повідомлення знаючих співробітників, що на «Чернівціводоканалі» вже розпочали виплачувати зароблені кошти за липень. Обурені люди зачинили вхідні двері та запросили новопризначеного директора «Чернівціводоканалу» пана Штогринця.
Вислухавши претензії обурених працівників, директор пообіцяв негайно вивчити проблему та обговорити її під час обідньої перерви, закликав всіх продовжувати виконувати покладені на них обов’язки, а винайти кошти та заплатити пообіцяв до 15-го серпня.
Розпочавши обслуговування, працівники через годину знову його припинили. Вони пояснювали чернівчанам, котрі намагалися заплатити за водопостачання та водовідведення, що лише таким чином можуть відстояти власні права на оплату праці…
Вдруге на дочірнє підприємство пан Штогринець приїхав з заступником міського голови Георгієм Леонтієм.
– Ситуація досить складна, – звертався до працівників знаний на Буковині комунальник, – і ми зараз шукаємо реальні шляхи її вирішення. – Створимо робочу групу, котра розгляне всі питання, пов’язані з роботою підприємства, адже така вагома заборгованість споживачів, котра є нині (7млн. грн. – авт.) не може сприяти вчасній виплаті зарплатні.
За словами заступника міського голови, на підприємстві півсотні працюючих, які все ще не налагодили контакти зі споживачами, особливо ж претензійну роботу з боржниками. Мовляв, своїх функцій не виконують юристи, економісти… Великий штат працівників, а борги населення ніяк не зменшуються. Саме тому фахова робоча група має вирішити, яким піти шляхом – це може бути його реорганізація, ліквідація.
Георгій Леонтій та Сергій Штогринець звернулися до людей з проханням повернутися на свої робочі місця та запевнили, що вже невдовзі всі наболілі питання буде вирішено. До речі, пан Штогринець пообіцяв клопотати про залучення до робочої групи й працівника дочірнього підприємства.

peredplata