Плата за патент додала до бюджету 3,8 млн. грн.

Протягом семи місяців цього року чернівецький бізнес перерахував до місцевого бюджету 3796,2 тис. грн. збору за провадження торговельної діяльності, що на 146,1 тис. грн. більше аналогічного періоду минулого року.
Наразі платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є 727 чернівецьких платників (в т.ч. 362– юридичні особи та 365 підприємців), які придбали 1177 торгових патентів. Комерсанти поповнили бюджет на 3639,6 тис. грн., що на 135,3 тис. грн. більше, аніж минулоріч.
Крім того, в обласному центрі є 18 платників збору за провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, скрапленим та стисненим газом, які придбали 41 патент та сплатили до місцевого кошика 156,6 тис. грн., чим перевершили минулорічні надходження на 10,8 тис. грн.
Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, в тому числі і торгівельної діяльності по нафтопродуктах, є місцевим збором, тому повністю зараховується до спеціального фонду місцевого бюджету.
Просимо врахувати, що збір за провадження діяльності з надання платних послуг сплачується щомісяця не пізніше 15 числа місяця, що передує звітному, а несплата (неперерахування) збору в порядку та строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50% ставок збору, а також анулювання дії патенту.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata