Запрошуємо до обговорення законопроекту про Службу фінансових розслідувань

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді створити Службу фінансових розслідувань, яка відповідатиме за державну політику у сфері попередження і боротьби з економічними злочинами. Про це йдеться в урядовому законопроекті «Про основи запобігання й боротьби з економічними правопорушеннями», зареєстрованому на сайті парламенту 8 серпня (№4449а).
Структура об’єднає в собі економічні блоки усіх силових служб – податкову міліцію, підрозділи управління боротьби з організованою злочинністю, з економічними злочинами МВС України, СБУ, а також Держфінінспекцію України (колишнє контрольно-ревізійне управління). Вона створюється на базі кращих європейських аналогів – Німеччини, Британії, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії та США.
Метою створення Служби фінансових розслідувань є запровадження європейської моделі фінансового контролю внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів після відкриття кримінального провадження.
Основні переваги створення Служби фінансових розслідувань:
Зосередження у єдиній структурі – СФР – зусиль з протидії загрозам у фінансово-економічній сфері.
Зменшення тиску на бізнес, сприяння фінансової прозорості, створення рівних і справедливих для всіх правил.
Усунення дублювання функцій правоохоронних органів та збереження бюджетних коштів. Процес створення Служби не вимагатиме додаткових видатків. Водночас буде зекономлено державні гроші за рахунок скорочення структур-дублерів.
Створенння єдиної структури – запобіжник від колективної безвідповідальності.
Така реформа української правоохоронної системи дозволить ліквідувати дублювання функцій, зменшити тиск на бізнес, сприятиме фінансовій прозорості та створенню для всіх рівних і справедливих правил.
З матеріалами щодо створення Служби фінансових розслідувань можна ознайомитись на офіційному порталі територіальних органів Міндоходів у Чернівецькій області у банері «Громадські обговорення» за посиланням: http://minrd.gov.ua/baneryi/gromadske-obgovorennya.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує платників до обговорення Законопроекту. Пропозиції та зауваження щодо створення Служби фінансових розслідувань й тексту законопроектів, просимо надсилати на електронну адресу: bukdpa@ukr.net
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata