У Чернівцях здійснюють безкоштовну стерилізацію тварин

За даними Всесвітньої організації захисту тварин, Україна входить у п’ятірку країн з найгіршою ситуацією з тваринами-безхатьками, разом з Албанією, Азербайджаном, Білоруссю, Вірменією. За різними оцінками їх кількість сягає 10-20 тисяч на місто середнього розміру, обласний центр або 1-5 тисяч на районний центр.

В той же час на Заході відповідальні господарі тварин наклеюють на свої машини стікери з фразою: “My Pet Saves Lives: He’s Neutered”, що в перекладі звучить: “Мій вихованець рятує життя – він стерилізований”, закликаючи в такий спосіб інших людей стерилізувати своїх домашніх улюбленців. Для них норма життя, коли тваринок знищують або викидають з дому, є дикістю, халатністю і моральної нерозвиненістю.
На жаль, поки що наша держава не робить рішучих дій, щоб прибрати безпритульних тварин з вулиць. Тому вирішення даної проблеми залежить тільки від нас. В цьому випадку найгуманнішим сучасним методом зменшення кількості бездомних тварин є їх стерилізація.
Якщо Ви не хочете, щоб наше місто поповнилось новими безпритульними, будь ласка, стерилізуйте своїх улюбленців. У м. Чернівці це можна здійснити безкоштовно в рамках проекту код MIS-ETC: 1537 “Захист кордонів від загроз, що поширюються безпритульними тваринами”, який є частиною програми транскордонного співробітництва Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013. Даний проект реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу (загальна вартість проекту – 694114 євро, частка гранту – 624214,72 євро, що еквівалентно 7392598,64 гривням) на протязі 22 місяців.
Тварину можна безкоштовно стерилізувати за записом по телефону: +38(050)7858195.

peredplata