На Буковину протягом тижня прибуло 108 переселенців

На Буковину протягом тижня прибуло 108 переселенцівЗ 10 серпня для тимчасового проживання у Чернівецьку область прибуло 108 вимушених переселенців із тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції. Усіх переселенців зустріли працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Окрім цього, практичні психологи Управління надали дорослим психологічну допомогу, із дітьми проведено арт- та казко-терапію. Людей, які прибули для проживання у Чернівецьку область, розселено по всіх районах краю.
Зокрема, 14 серпня рятувальники спільно з волонтерами зустріли та організували поселення у Хотинському районі 24 вимушених переселенців з міст Донецьк, Макіївка та Сніжне. Всім людям було надано продукти харчування та засоби гігієни.
Станом на 18 серпня у Чернівецькій області проживає 1038 вимушених переселенців із тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції. Люди забезпечені житлом та всім необхідним. Разом із рятувальниками та волонтерами вимушеним переселенцям надають допомогу і міжнародні організації. Зокрема, італійсько-українська спільнота «Майдан» та Конгрес України в Італії, Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України та Благодійний фонд «Карітас України».
Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує, що Регіональний штаб Чернівецької області, з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції, що знаходиться в обласному центрі по вул. Лесі Українки, продовжує приймати звернення від людей, які вирішили залишити райони проведення АТО.
Громадяни, які потребують допомоги, можуть звертатися за тел. (03722) 7-28-26 або 101 (цілодобово), факс (0372) 52-32-10, електронна пошта – region_shtab@cv.mns.gov.ua.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata