12 років, як міністрів розстріляли + ВІДЕО

27 жовтня 1999 року у вірменський парламент, де якраз був день уряду, зайшла група людей у довгому верхньому одязі. Вони увірвалися в зал засідань і відкрили вогонь. Про подібну ситуацію в Україні мріє багато наших земляків – от тільки охочих це зробити не знаходиться.27 жовтня у вірменський парламент, де якраз був день уряду, зайшла група людей у довгому верхньому одязі. Вони увірвалися в зал засідань і відкрили вогонь. Про подібну ситуацію в Україні мріє багато наших земляків – от тільки охочих це зробити не знаходиться.

12 років тому, 27 жовтня 1999 року група озброєних людей увірвалася в зал засідань Національних зборів Республіки Вірменія і відкрила вогонь по президії, де знаходилися і міністри (якраз був день уряду – так званий \”день питань і відповідей\”).

За кілька хвилин країна втратила прем\’єр-міністра, спікера парламенту і обох його заступників, міністра і трьох депутатів. Загалом загинуло восьмеро людей. Кілька втрапило в лікарню у важкому стані – на відео видно, як одного з народних обранців народний месник забиває прикладом автомату.

Нападників очолював колишній журналіст і активний вірменський діяч часів перебудови Наїрі Унанян. Він заявив, що метою кривавого побоїща у владі було \”врятувати Вірменію від розвалу\”. Знайома риторика, чи не так – у нас кожна політична сила любить драматизувати ситуацію у подібному стилі \”Україна гине!\”

Відповідно до риторики політиків драматично розглядають ситуацію і виборці. Коли читаєш сповнені ненависті коментарі на УП, складається враження, що про повтор вірменського сценарію в Україні мріє багато наших земляків – от тільки охочих це зробити не знаходиться.

Воно, може, й на краще. Теракт групи Унаняна навряд чи призвів до чогось позитивного у вірменській політиці, натомість викликавши шок і посіявши недовіру у суспільстві. В убивстві звинуватили тодішнього президента Вірменії, який одним махом позбавився своїх політичних противників.

А хто ж стояв (і чи стояв) за Унаняном насправді, досі невідомо. Виконавці сидять у в\’язниці. Пожиттєво.

Джерело Історична правда

peredplata