Громадський моніторинг у Верхнє-Петрівецькому лісництві порушень не виявив

Громадський моніторинг у Верхнє-Петрівецькому лісництві порушень не виявивПРЕС-РЕЛІЗ
за результатами роботи Комісії ГО АКНРЧО з проведення громадського моніторингу стану лісу Верхнє-Петрівецького лісництва ДП «Сторожинецький держлісгосп»

Незважаючи на вихідні та святкові дні наші активісти продовжували моніторити стан лісу. Відрадно відмітити, що не так все й погано у нашому лісі. В результаті роботи виявлено ділянки лісу де відсутні такі порушення, як незаконні порубки та “ліві” клейма на пнях.
І знаходяться ці ділянки на території того ж Верхнє-Петрівецького лісництва ДП «Сторожинецьке лісове господарство». Хоча тут також займаються забезпеченням місцевих деревообробників сировиною у необхідних обсягах та потрібних сортиментів, але явних порушень немає. Місцеві мешканці відзначили, що цілком задоволені співпрацею із зазначеним лісогосподарським підприємством та не мають претензій ні до майстра лісу ні до його керівників.
За період роботи Комісії з громадського моніторингу до нас звернулись мешканці із ВСІХ районів та міст Новодністровськ і Чернівці із скаргами про порушення, на думку заявників, у роботі лісогосподарських підприємств. Хоча тиждень тому із 5 регіонів ще не було жодного звернення. Наша діяльність викликала значний суспільний резонанс та активізацію мешканців краю. І це добре. Пора наводити порядок у власному домі. І розпочинати треба із себе. Тоді буде результат.
Зараз поле діяльності Комісії розширилось на територію всієї області. Про це нас просили не тільки мешканці, але й деякі посадові особи як державної влади, так і місцевого самоврядування.
Загалом ліс — територія з високою щільністю дерев. Їхніми найважливішими функціями в біосфері є зв\’язування вуглекислого газу, утворення біоптів, придатних для життя багатьох видів тварин, рослин та грибів, регулювання гідрологічного режиму, розвиток та підтримка ґрунтів. Деревина лісів містить лінгін, котрий є речовиною, що розкладається відносно повільно у порівнянні з іншими органічними матеріалами — такими як целюлоза та крохмаль. Цим зумовлений відносно повільний (у порівнянні з іншими рослинними співтовариствами) кругообіг органічних речовин в лісі.
Якщо ми хочемо, щоб наші нащадки нас поважали та могли нормально жити і бачити природу не тільки у фільмах та на картинках, але й у повсякденному житті, то мусимо берегти, в першу чергу, навколишню природу. Адже знищивши ліси ми не залишаємо вибору прийдешнім поколінням і їх чекає жахливий кінець.

Прес-центр ГО АКНРЧО

peredplata