Чернівецький «Машзавод» – лідер у сплаті податку на прибуток

Протягом восьми місяців цього року найбільше авансових внесків з податку на прибуток до бюджету нарахували та сплатили: ТОВ «Машзавод» – 10,2 млн. грн., ПАТ «Чернівцігаз» – 6,7 млн. грн., ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» – 6,3 млн. грн., ТОВ «Рома» – 3,2 млн. грн., ТОВ «ІБК Трансмост» – 2,2 млн. грн. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Прибуткова еліта по сплаті податку на прибуток перерахувала до Зведеного бюджету майже 43% від загальних надходжень цього податку. За підсумками восьми місяців чернівецькі підприємства перерахували всього 67,1 млн. грн. податку на прибуток, в т.ч. у серпні – 5,9 млн. грн.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що згідно з п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України у складі річної податкової декларації платником податку подається розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають сплачуватися у наступні дванадцять місяців. Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов’язань.

Платники податку на прибуток щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації.

Авансові внески сплачуються не пізніше 30 числа звітного місяця, а отже: граничний термін сплати авансових внесків з податку на прибуток за вересень 2014 року припадає на 30 вересня.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях висловлює щиру подяку тим платникам, які відповідально виконують свій конституційний обов’язок та бажає стабільної прибутковості усім чернівецьким підприємствам.

peredplata