Чернівчанам вже повернули більше 1,2 млн. грн. податку

Кампанія декларування направлена не лише на наповнення бюджету. У платників є можливість повернути податок за підсумками звітного року – це право на податкову знижку, яке регулюється п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. Про це повідмляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Станом на 01.09.2014 р. чернівецькі податківці вже повернули 1224,3 тис. грн. 1008 жителям обласного центру, які подали декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку.

Найбільше претендентів на податкову знижку – батьки, які минулого року оплачували навчання дітей, а також чернівчани, що сплачували у 2013 відсотки за іпотечними кредитами.

Хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем реєстрації.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати з поданням декларації.

peredplata