Артем Семенюк висувається за 204 округом

18 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом самовисуванцем в 204 одномандатному окрузі Артема Семенюка. Під час парламентських виборів 2012 року він балотувався в цьому ж окрузі від Партії регіонів. Тоді Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала низку порушень, пов\’язаних з використанням адміністративного ресурсу.

За інформацією ГО \”Опора\”, під час виборчої кампанії 2012 року спостерігачами було зафіксовано, як за Артема Семенюка агітував тодішній голова Сокирянської районної державної адміністрації Василь Козак (до речі, він зараз зареєстрований теж як самовисуванець в 204 окрузі) http://oporacv.org/kandydat-artem-semenyuk-vykorystav-holovu-sokyryanskoji-rda-dlya-nezakonnoji-ahitatsiji-video/ . Окрім того у 2012 році спостерігачами було зафіксовано агітацію за Артема Семенюка під час богослужіння в сільській церкві в окрузі, http://oporacv.org/u-seli-hrubna-pid-chas-bohosluzhinnya-svyaschenyk-ahituvav-za-artema-semenyuka/

Загалом в Чернівецькій області станом на 19 вересня зареєстровано семеро кандидатів, з них четверо в 204 окрузі (Василь Козак, Артем Семенюк та Олександр Ноцький як самовисуванці, а також Павло Балацький від Громадянської позиції), двоє в 203 окрузі (Іван Семенюк та Микола Гладчук як самовисуванців) та один в 202 окрузі (Василь Філіпчук від Громадянської позиції). Жодного кандидата наразі не зареєстровано в одномандатному виборчому окрузі №201 (центр в місті Чернівці).

Нагадаємо, відповідно до ч.9 ст. 107 закону України “Про вибори народних депутатів” http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17 до 25 вересня відбувається висування кандидатів шляхом самовисування. До 30 вересня відбувається реєстрація кандидатів Центральною виборчою комісією.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/ та на сторінці в мережі Фейсбук https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata