На Чернівеччині операція «Урожай – 2014» додала до бюджету 2 млн. грн. додаткових надходжень

Наразі в Чернівецькій області нараховується 341 підприємство та 77 приватних підприємців – фізичних осіб, основним видом діяльності яких є вирощування сільськогосподарської продукції (овочевих, зернових та олійних культур) – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Станом на початок вересня цього року за результатами комплексу заходів, проведених працівниками відомства в рамках операції «Урожай-2014», аграрії регіону підвищили 481 найманому працівнику заробітну плату. Також, бізнесмени поспішили легалізувати 243 трудових договорів з робітниками, які працювали без належного оформлення. Завдяки цьому легалізовано понад 1,4 млн. грн. доходу. Додаткові надходження з ПДФО та єдиного соціального внеску до казни склали більше 0,7 млн. грн.

Крім того, під час операції «Урожай 2014» перевірено 20 суб’єктів господарювання та донараховано майже 1,3 млн. грн., в тому числі податку на додану вартість – 0,5 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб – 0,1 млн. грн. та 0,7 млн. грн. інших податків і зборів З них 98 відсотків вже надійшло до бюджету.

За період проведення операції «Урожай – 2014» на 148 договорів збільшилася кількість додатково укладених з громадянами та зареєстрованих договорів оренди земельних часток.

Фахівці ДФС у Чернівецькій області радять бізнесменам сільськогосподарської галузі неодмінно дотримуватись норм податкового законодавства. При цьому, особливо бути чесним щодо легалізації заробітної плати нарахувань і утримань з неї.

peredplata